Rabarbratrifle med mascarpone

En engelsk dessert med vårens første rabarbra og stemorsblomster.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Rabarbratrifle med mascarpone

Tareq Taylor lager sin variant av trifle med rabarbra og mascarponekrem. De legges lagvis med kakebunn mellom.

Slik gjør du

Visp eggeplommene med to spiseskjeer sukker til en luftig, lys eggedosis. Skjær opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrø og mascarpone i eggedosisen og fortsett å vispe til det blir en fin, glatt røre.

Visp eggehvitene til et mykt skum. Tilsett to spiseskjeer sukker og fortsett å vispe til marengs. Vend marengsen inn i mascarponekremen og lag en luftig og fin krem.

Skrell rabarbraen og skjær den i cm-store biter. Skrell og riv ingefæren. Varm alt sammen med sukkeret i en gryte til rabarbraen blir myk, uten at den kokes helt i stykker.

Bruk porsjonsskåler eller en stor serveringsskål. Legg mascarponekrem, rabarbra, hakket sjokolade og kakebunn lagvis i glasset eller skålen med minst to lag av hver. Avslutt med mascarponekrem og pynt gjerne med litt sjokolade og stemorsblomster.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT