Slik gjør du
Visp eggeplommene med to spiseskjeer sukker til en luftig, lys eggedosis. Skjær opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrø og mascarpone i eggedosisen og fortsett å vispe til det blir en fin, glatt røre.
Visp eggehvitene til et mykt skum. Tilsett to spiseskjeer sukker og fortsett å vispe til marengs. Vend marengsen inn i mascarponekremen og lag en luftig og fin krem.
Skrell rabarbraen og skjær den i cm-store biter. Skrell og riv ingefæren. Varm alt sammen med sukkeret i en gryte til rabarbraen blir myk, uten at den kokes helt i stykker.
Bruk porsjonsskåler eller en stor serveringsskål. Legg mascarponekrem, rabarbra, hakket sjokolade og kakebunn lagvis i glasset eller skålen med minst to lag av hver. Avslutt med mascarponekrem og pynt gjerne med litt sjokolade og stemorsblomster.