Rabarbrasuppe med jordbær

Iskald rabarbrasuppe med noen skiver jordbær og litt iskrem.

Foto: Tone Johannesen / NRK

Rabarbrasuppe

Forsommeren med frisk rabarbra bare venter på at du skal lage rabarbrasuppe. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen i Nitimen.

Slik gjør du

Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.

Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 - 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.

Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.

Server suppen varme eller kald. Gjerne iskald med skiver av jordbær og vaniljeis.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Se også: Alle oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen