Slik gjør du
Råsyltet rabarbra
Skylt og finskåret rabarbra blandes med melis og trekker en times tid.
Røre
Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Vaniljesukker, sukker og romtemperert smør piskes luftig med en håndmikser. Eggene piskes i, ett av gangen.
Råsyltet rabarbra siles og saften tas vare på til icingen. 2 ss av melet drysses på rabarbrabitene og vendes rundt. Melet rabarbra og finhakkede mandler has i deigen. Sikt resten av melet i deigen. Vend forsiktig rundt.
10-12 metall- eller aluminiumsformer smøres. Legg i papirformer. Hell røre i formene. Stekes ved 185 °c til de gir etter ved lett trykk, ca. 15-18 minutter. Avkjøles.
Icing
Melisen siktes. Siktet melis og eggehviter piskes luftig med en håndmikser. Tilsett rabarbrasaften til slutt. Rabarbrasaften skal ikke i icingen før du er sikker på at den er pisket luftig med eggehvitene.
Fordel icingen på de avkjølte muffinsene. Bruk en engangs sprøytepose med stjerneåpning. Icingen flamberes øverst med en skibrenner. Ferdige muffins kan ikke stables.