Slik gjør du
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Varm opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrø til sukkeret har løst seg opp. Klem vannet av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Avkjøl til væsken har fått romtemperatur. Ta ut vaniljestangen. Tilsett yoghurt. Rør godt.
Hell blandingen i en sifongflaske. Sett på lokket og en patron med luft. Sifongen bør stå i kjøleskapet i et par timer før servering.
Ha havregryn, nøtter, honning og sukker i en stekepanne og rist alt på høy varme, under konstant omrøring, til det er gyllenbrunt. Tilsett mer honning eller sukker, hvis det ikke er nok til å dekke havren. Hell alt over på et fat eller tallerken for avkjøling. Knus blandingen til en knasende mysli.
Skrell rabarbraen og skjær den i fine terninger. Varm den fort opp med sukker og ingefær, til sukkeret har løst seg opp. Ta gryten av varmen og la det avkjøles.
Legg litt rabarbra i bunnen av en serveringsskål, ha en kule sorbé over. Dekk sorbeen med yoghurtskum fra sifongen. Dryss over den knasende havren og spiselige blomster.