Slik gjør du
Skrell alle rabarbrastengene og legg skallet og i en gryte sammen. Skjær opp en rabarbrastang og ha den i gryten sammen med en bit knust ingefær. Tilsett ca. 5 dl vann og omtrent 1 dl sukker. Kok alt i 15 minutter på svak varme. Sil suppen gjennom en finmasket sil.
Mens suppen koker skraper du frøene ut av vaniljestangen og rører frøene inn i yoghurten.
Resten av rabarbraen (utenom en) skjæres i 2 cm lange biter og varmes forsiktig i en gryte sammen med 1 dl sukker til den er passe myk. Det tar ca. 5 minutter.
Smelt resten av sukkeret i en stekepanne eller tykkbunnet gryte til en gyllenbrun karamell og tilsett hakkede mandler. Tøm det ut på et bakepapir og la det stivne til en hard karamell – krokan.
Den siste rabarbraen skjæres i lange lengder i tynne skiver som legges på bunnen av tallerkenene. Legg på litt av rabarbrakompotten og så en skje vaniljeyoghurt. Pynt med mandelkrokan og server suppen til dette.