Pyntekringler og gavelapper av trolldeig

Både pyntekringlene og gavelappene lages av trolldeig, som får farge og lukt fra kanel.

Foto: Fra tv-serien Jul hos Mette Blomsterberg / DR

Pyntekringler og gavelapper av trolldeig

Mette Blomsterberg lager trolldeig med kanel. Da får pyntekringlene og gavelappene en duft av jul og fin farge.

Slik gjør du

Elt vann, salt, mel og kanel godt sammen i ti minutter til deigen er glatt og smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Ha deigen på bakebordet med litt mel, og la den hvile i en halv time.

Sett ovnen på 130 grader.

Pyntekringler

Del deigen i biter på størrelse med en stor hasselnøtt. Rull hvert stykke til lange, tynne pølser med spisse ender. Form de lange pølsene til kringler, og legg dem på bakeplaten med bakepapir. Bak dem i ovnen i 20-35 minutter (avhengig av ovnen og tykkelsen på kringlene). La kringlene avkjøles helt i romtemperatur.

Pensle hver kringle med bittelitt druekjerneolje eller lignende, for å få brunfargen fint fram.
Husk at pyntekringlene ikke kan spises, men de vil se fine ut med sløyfer på juletreet.

Gavelapper

Kjevle trolldeigen til passe pepperkaketykkelse, og stikk ut hjerter eller andre former. Pass på å lage hull til båndet. Stek «kakene» i ovnen på 130 grader til de er tørre, 20 - 35 minutter. Husk at gavelappene ikke kan spises.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Jul hos Mette Blomsterberg/DR