Kokken fra Gastronomisk Institutt, Andreas Myhrvold lager suppe som han smaker til med kajennepepper og sitron.

Andreas Myhrvold har litt sitron i suppen, for at den ikke skal bli for feit i munnen.

Potet- og purreløksuppe

Bruk litt melne poteter, gjerne mandelpoteter, til denne suppen. Servert kald kalles potet- og purreløksuppen vichyssoise.

Slik gjør du

Skrell potetene og del dem i skiver.

Kutt hvitløk og purreløk i små terninger. Surr hvitløk og purreløk i en gryte i olje på middels varme i ca. 3 minutter. Ha potetene i gryten. Hell på fløte, melk og kraft og kok mørt. Ca. 15 minutter.

Kjør suppen glatt med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Smak til med salt, pepper og sitron, eventuelt kajennepepper.

Server suppen rykende varm med hvitløkskrutonger, ristede gresskarkjerner, et kajennedryss og noen dråper olivenolje.

Krutonger

Sett stekeovnen på 150 ºC.

Ha oljen og de to feddene med hvitløkene i en liten ildfast form. Kutt loffskivene i fine små terninger og vend de inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek de i ovnen til de er gylne.

Sil krutongene og legg de på kjøkkenpapir for avfetting.

Tips

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager andre gode supper også.

Kilde: Gastronomisk Institutt