Serum.Placeholder.Image /
Pollo sorpresa - Parmaskinke, mozzarella, hvitløk, persille og smør er gjemt inne i kyllingen. DR

Parmaskinke, mozzarella, hvitløk, persille og smør er gjemt inne i kyllingen.

Foto: DR

Pollo sorpresa

Pollo sorpresa er kylling med en overraskelse. Og overraskelsen ligger i fyllet.

Slik gjør du

Hakk skinken fint og bland den med smør, knust hvitløk, persille og mozzarella.

Bank kyllingbrystene helt flate og tynne med en kjevle eller kjøtthammer, men pass så det ikke blir hull i dem. Det gjøres enklest mellom to lag plastfolie.

Hvert bryst krydres lett med salt og pepper, og du legger en sjenerøs skje av fyllet på og ruller brystet sammen. Rullen skal være torpedoformet - altså spisset til i begge ender, og det må ikke være noen hull inn til fyllet. Det er en kunst.

Rullene vendes forsiktig i hvetemel og så i egg og brødsmuler. Paneringen skal være grundig. La rullene ligge en halvtimes tid i kjøleskapet før steking.

Varm oljen i en panne med høye kanter, og nå skal det ikke spares på oljen. Rullene stekes først på kraftig varme til de er gylne på alle sider. Så settes varmen ned og rullene steker ferdig i ca. 8-10 minutter.

Ved servering gjøres et raskt snitt i rullen, åpner den litt og kverner pepper over. Til denne retten passer egentlig bare en frisk grønn salat, godt brød og en god italiensk rødvin.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR