Kake med plommer og smuldretopp

Plommekaken får et litt røft utseende når smuldredeigen legger seg ned mellom plommene.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Plommekake med smuldretopp

Lise Finckenhagen vet hvordan en god kake med plommer skal smake. Her er det mange gode smaker, med krydder som står godt til plommer.

Slik gjør du

Plommekaken bakes i en rund springform, ca. 22 cm i diameter. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn et og et egg. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det godt inn i smørkremen. Bre røren jevnt utover i formen.

Fjern plommesteinene og del plommene i grove biter. Bland plommebitene med 2 ss sukker og fordel plommene utover røra (trykk dem litt godt ned i røra).

Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss smulene i et jevnt lag over hele kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time (dekk til med folie mot slutten hvis kaken blir veldig mørk). Avkjøles i formen.

Server kaken med krem, is eller pisket crème fraîche smakt til med vanilje og litt sukker.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+