Chutney med plommer, pærer, ingefær og kardemomme

Chutney tar seg fint ut på glass og egner seg godt som en gave til noen du vil glede.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Plomme- og pærechutney

Ta vare på frukthøsten og lag chutney med plommer og pærer. Du kan tilsette krydder etter smak. Lise Finckenhagen har laget chutney med ingefær, kanel og kardemomme. Server til kjøtt- eller fiskemiddagen eller som tilbehør til ost.

Slik gjør du

Finhakk rødløken. Rens og skjær plommer i grove biter. Skrell pærene, fjern kjernehus og skjær pærene i små/mellomstore terninger. Skrap av skallet på ingefæren med en teskje, og finriv eller finhakk ingefæren.

Varm en middels stor tykkbunnet kasserolle. Tilsett olje, og fres løken blank og myk. Rør inn sennepsfrøene, og la de få frese med et lite minutt under omrøring.

Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til chutneyen har tyknet og det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig for å unngå at chutneyen fester seg i bunnen av kasserollen.

Hell varm chutney over på et rent og varmt sylteglass. Sett på tett lokk og oppbevar chutneyen kjølig.
Eller, oppbevar chutneyen i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+