Slik gjør du
Finhakk rødløken. Rens og skjær plommer i grove biter. Skrell pærene, fjern kjernehus og skjær pærene i små/mellomstore terninger. Skrap av skallet på ingefæren med en teskje, og finriv eller finhakk ingefæren.
Varm en middels stor tykkbunnet kasserolle. Tilsett olje, og fres løken blank og myk. Rør inn sennepsfrøene, og la de få frese med et lite minutt under omrøring.
Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til chutneyen har tyknet og det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig for å unngå at chutneyen fester seg i bunnen av kasserollen.
Hell varm chutney over på et rent og varmt sylteglass. Sett på tett lokk og oppbevar chutneyen kjølig.
Eller, oppbevar chutneyen i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Tips
- Oppskrift: Ananas- og mangochutney med chili og karri