Pissaladiere

Pissaladière med løk og ansjos.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Pissaladière

En pissaladière er en slags fransk pizza med løk og ansjos. Den kan spises varm fra ovnen, lunken eller kald. Gjerne med en god salat.

Slik gjør du

Bunn
Gjær, salt og vann røres ut i en stor bolle. Tilsett en skvett olje. Tilsett mel litt om gangen, til du har en jevn og elastisk deig. Deigen kan enten kaldheves over natten eller settes på et lunt sted en times tid før den skal brukes. Elte deigen og kjevle den ut så den dekker en bakeplate. Legg deigen på bakepapir på bakeplaten og stek den i forvarmet ovn på 200 °C i 5 minutter. Så skal fyllet fordeles over bunnen.

Fyll
Skjær løken i to og så i tynne båter. Løk, timian og rosmarin stekes på mellomsvak varme på en panne i olje til løken er blitt myk og mør. Fordel løken utover bunnen og legg ansjosene på toppen. Strø over nykvernet pepper og stek pissaladièren i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR