Sarita Sehjpal lager dessert på rismel. Den stammer fra Punjab, nytes iskald, og kan minne om risgrøt.

VIDEO: Sarita Sehjpal bruker gule rosiner og granateplekjerner i sin indiske risdessert – men du kan godt bruke en annen topping.

Phirni, indisk risdessert

Denne desserten, som lages på rismel, stammer fra Punjab, og nytes iskald. Den kan minne litt om risgrøt.

Slik gjør du

Rismel finner du i innvandrerbutikker. Når du bruker rismel i stedet for ris, halverer du koketiden.

Tiden det tar å lage retten, er inkludert nedkjøling.

Kok opp melk og kardemomme i en tykkbunnet gryte. Når melken begynner å koke, tilsettes rismel og kondensert melk. La dette koke over svak varme til det tykner, og risen er blitt myk. Ikke la «risgrøten» bli for tykk.

Avkjøl blandingen, og server med rosiner og granateplekjerner på toppen.

Tips

Du kan også pynte grøten med tørket, finhakket mango og hakkede cashewnøtter. Safran er også godt i denne – hvis du bruker det, skal safranen koke med i kjelen fra begynnelsen.

Også fruktpuré setter smak på desserten. Når blandingen er blitt avkjølt, kan du blande inn mango- eller jordbærpuré. Kun fantasien setter grenser!

Kilde: Sarita Sehjpal i kokeboka «Saritas India»