Pelargoniakylling med potetgnocchi

Dr. Westerlund-pelargonia har en beroligende virkning, sies det. Bladene fra planten gir smak og lukt til kyllingretten.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Pelargoniakylling med potetgnocchi

Kan vi bruke bladene av potteplanten pelargonia i matlagingen? Ja, Tareq Taylor gir pelargoniasmak og -lukt til kylling med gnocchi. Planten han bruker kalles Dr. Westerlund.

Slik gjør du

Fres kyllingbrystene i olivenolje sammen med finhakket løk og hvitløkgress. Legg i halvparten av pelargoniabladene og tilsett hvitvinen. Tilsett ca. 4 dl vann. Ha på salt og pepper.

La kyllingen putre under lokk til den er mør og fin. Legg kyllingen til side. Sil kraften og bland den med smøret så den blir lys og skummende.

Finhakk resten av pelargoniabladene. Hell sausen og de hakkede bladene i en gryte. Tilsett gnocchi i gryten og kok til gnocchiene flyter opp til overflaten. Legg kyllingen tilbake i sausen. Smak til med salt og pepper.

Server kylling og potetgnocchi med brød og salat.

Tips

Potetgnocchi lages ved å presse kokte potete gjennom en sil og blandes med egg, salt og mel. Kna til en smidig deig. La den hvile. Deigen rulles ut i fingertykke pølser som skjæres i 2 cm lange biter. Bitene kokes i vann eller kraft og er ferdige når de flyter opp,

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT