Pasta med sjømat

Pasta med kamskjell er en lettvint og god rett. Du kan bruke reker eller krepsehaler i stedet for kamskjell.

Foto: Jens Blom / NRK

Pasta med sjømat

Denne retten smaker utrolig godt, og du kan bruke kamskjell, krepsehaler eller reker.

Slik gjør du

Kok pastaen som anvist på pakningen.
Varm oljen i en stekepanne og stek kamskjellene på middels til høy varme. La dem steke i 2 minutter på hver side. Ta dem av varmen og hold dem varme.
Stek hvitløken i samme stekepanne.
Når pastaen er ferdigkokt blander du den med hvitløk, sitronsaft, olivenolje, persille og parmesan. Smak til med salt og pepper. Server kamskjellene på pastaseng og dryss over salaten.

Hvis du vil bruke reker eller krepsehaler, tar du dem i retten samtidig som du blander inn hvitløk, sitronsaft, olivenolje og parmesan.

Tips

  • Ha i litt revet (økologisk) sitronskall i pastaen.
  • Dryss over ristede pinjekjerner.

Ønsker du flere sunne middagstips? Sjekk ut disse.

Kilde: Eræringsfysiolog Lise von Krogh