Pasta med kremet steinsopp og bacon

Lise Finckenhagen har brukt kantarell og steinsopp til pasta og bacon.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Pasta med kremet skogsopp og bacon

En enkel pastarett hvor soppen spiller hovedrollen. Lise Finckenhagen tilsetter bacon for ekstra smak og den knasende opplevelsen.

Slik gjør du

Skjær baconet i mindre biter og sprøstek det i en tørr stekepanne over middels varme. Eller fordel baconskivene på et stekebrett med bakepapir og sprøstek baconet i ovn ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.

Kok pastaen «al dente» og forbered soppen mens pastaen koker.

Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett smør (ca. 2 ss), finhakket sjalottløk og finhakket hvitløk. La det frese litt til under omrøring. Hell i vinen, la det koke til halvparten (eller litt mer) av væskemengden har fordampet. Tilsett fløte og kok til det tykner. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.

Hell av vannet på pastaen og bland den kremete soppen sammen med pastaen, baconbiter og hakket gressløk. Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.

Tips

Her får du inspirasjon til flere oppskrifter med pasta fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+