Pasta med ferske tomater og parmesan

Tomatsaus trenger ikke være laget av tomater på boks. Det er nesten like enkelt, og mye mer smakfullt å bruke friske tomater, sier Sara Begner i «Saras kjøkken».

Slik gjør du

Skjær et kryss i enden av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca 2 minutter. Ta opp tomatene, skyll under kaldt vann og flå av skallet.

Skjær aubergine i små terninger. Skjær hvitløken i skiver og finhakk løken. Hakk chilien og fjern frøene. Stek aubergine, løk, hvitløk og chili i olivenolje. Slå på hvitvin. Tilsett tomatene og mos dem grovt. Tilsett salt og pepper. La det koke i 5 minutter (om du vil og har tid kan du koke den mye lengre!).

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Før servering, har du i hakkede friske urter og parmesan og så et par runder med pepperkvernen.

Kilde: Saras kjøkken

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)