Pasta al forno

Pasta al forno servert med salat av fennikel med olivenolje, salt og pepper.

Foto: Agnethe Daae-Qvale Holmemo / NRK

Pasta al forno

Pasta al forno betyr pasta bakt i stekeovnen. Dette er ikke lasagne, men minner om det. Pasta al forno kan fort bli mat til mange på en enkel og rimelig måte. Rockekokk Mats Paulsen lager ovnsbakt pasta med kjøttsaus som har kokt lenge.

Slik gjør du

Hell tomatene i en stor kjele sammen med laurbærblad og sett på medium varme.

Grønnsakene kan gjerne være i passe store biter. Stek løk, aubergine, squash, stangselleri, hvitløk og paprika i olivenolje på medium varme i cirka 30 minutter. Hell grønnsakene i sausen.

Stek kjøttdeig på sterk varme og tilsett rosmarin, oregano og rødvin, når kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Husk å salte og pepre. Hell det hele i sausen, og la sausen småkoke i minimum to timer. Smak underveis og juster med salt og pepper.

Del de hardkokte eggene i skiver. Legg lagvis tomatsaus, fløte, egg og lasagneplater i en langpanne. Start med olivenolje og lasagneplater og avslutt med tomatsaus og fløte. Stekes i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

Server med godt brød og en enkel salat.

Tips

Har du dårlig tid så kan sausen koke mindre. Juster da med litt sukker i stedet.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1