Slik gjør du
Krakelerte egg
Kok egg i ca. 6 minutter.
Knus eggene lett ved å rulle dem, eller bruk baksiden av en skje. Behold skallet på.
Kok eggene så videre, enten i konditorfarge, te, gurkemeie eller soyasaus. Kok i 5 min.
La eggene stå i væsken i kjøleskap til dagen etter. Legg dem i et glass, pass på at eggene er under væsken. Bruk en tallerken eller noe som presser dem under.
Skrell eggene, da vil de ha fine mønster.
Når du bruker konditorfarge kan du koke eggene helt ferdige først og så ha de rett over i vannet med konditorfarge og sette dem kaldt.
Egg i strømpe
Pakk egget inn i løkskall eller annet som gir fint mønster. Legg eggene i strømpe.
Kok eggene. Ha gjerne et par skjeer i bunnen av gryten så strømpene ikke setter seg i bunnen.
Tips
Se også: