Påskeegg

Egg kokt med løk, te og et grønt krakelert egg blir fin pynt på påskebordet. Nesten for fine til å spises!

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Påskeegg

Hanne Frosta gir oss oppskriften på krakelerte egg og egg med fine farger og mønster til påske.

Slik gjør du

Krakelerte egg

Kok egg i ca. 6 minutter.
Knus eggene lett ved å rulle dem, eller bruk baksiden av en skje. Behold skallet på.
Kok eggene så videre, enten i konditorfarge, te, gurkemeie eller soyasaus. Kok i 5 min.

La eggene stå i væsken i kjøleskap til dagen etter. Legg dem i et glass, pass på at eggene er under væsken. Bruk en tallerken eller noe som presser dem under.
Skrell eggene, da vil de ha fine mønster.

Når du bruker konditorfarge kan du koke eggene helt ferdige først og så ha de rett over i vannet med konditorfarge og sette dem kaldt.

Egg i strømpe

Pakk egget inn i løkskall eller annet som gir fint mønster. Legg eggene i strømpe.
Kok eggene. Ha gjerne et par skjeer i bunnen av gryten så strømpene ikke setter seg i bunnen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld