Video Kjartan Skjelde lager stekt skrei med hjertesalat

Det kan ta litt av med været i Lofoten. Det er alltid en utfordring å lage mat ute. Men Kjartan Skjelde klarer det fint selv om det begynner å snø.

Pannestekt skrei med potetkrem og syrlig hjerte­salat

Kokk Kjartan Skjelde har salt skreibuk i potetkremen. Hjertesalaten varmes sammen med rødløk og bacon og får syre fra eddik. Alt serveres sammen med helt fersk skrei som bare er stekt i pannen.

Slik gjør du

Skreibuken skjæres fri for ben og saltes. Spares til potetene.

Fileten skjæres i 150 g stykker, saltes og stekes i rapsolje til stekeskorpen er gyllen. Snu fiskestykkene og ha i smør, la det ”trekke” i 5 min før servering.

Potetkrem med saltet skreibuk

Potetene kokes møre i vann, siles. Mos potetene. Rør inn smøret. Vend inn den saltede skreien. La skreien koke ferdig i mosen, så den slipper litt væske, 5 minutter.

Syrlig hjertesalat med bacon og rødløk

Bacon stekes i rapsolje til den er gyllen, tilsett løk og stek i 5 min. Smak til med eddik og vend inn strimlet hjertesalat. Serveres, og toppes med brønnkarse.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken