Ovnsbakt laks

Laksen pensles med nøttesmør når den kommer ut av ovnen.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks serveres med nypoteter og ferske grønnsaker. Vi anbefaler asparges og sommerkål.

Slik gjør du

I denne retten bruker vi skinn- og beinfri laksefilet.

Del laksen i passe store porsjonsstykker.

Sukkersalt laksen. Ta like deler salt og sukker og smør det på laksen. La det stå ca. 20 minutter i romtemperatur. Skyll så av laken og tørk den med tørkepapir.

Smør litt olivenolje på en stekeplate. Legg på laksen. Stekes i ovn på svak varme. Når kjernetemperaturen på laksen er 50 grader, så er laksen ferdig.

Meierismør smeltes og brunes godt. Dette kalles for nøttesmør. Pensle laksen med rikelige mengder nøttesmør straks den tas ut av ovnen.