Osteterte med bær

Sitronsaften gjør at kremen stivner. Kaken trenger et par timer i kjøleskap før du tar bringebærene på.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Osteterte med rørte bringebær

Oppskrift på en ostekake du lager uten steking. Den skal stå et par timer i kjøleskap. Det eneste du trenger varme til, er å smelte smøret. Det blir en myk, tykk krem med syrlig smak på en bunn av kjeks. Og til slutt skal det rørte bringebær på toppen.

Slik gjør du

Tertebunn

Knus kjeksen til fine smuler. Bland kjekssmulene med smør og sukker. Trykk blandingen godt ut i en terteform (ca. 22 cm) med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.

Ostekrem

Visp sammen ost, sukker og revet sitronskall til en glatt masse. Rør inn saften fra sitronen litt etter litt.
Pisk crème fraîche til tykk krem og vend den inn i ostemassen.
Hell fyllet over i tertebunnen og glatt over med en kniv.
La terten stå kaldt i minst 2-3 timer før servering.

Rør sammen bringebær og sukker.
Fordel de rørte bærene over terten og server straks.

Tips

Tilsett frøene fra en vaniljestang i de rørte bærene, eller smak til med vaniljesukker.
Bringebær kan byttes ut med blåbær, eller en blanding av forskjellige bær.
Bruk gjerne en terteform med løs bunn slik at du enkelt får den ut av formen.

Lise Finckenhagen har flere oppskrifter på ostekaker:

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen