Østers i sjampanjesaus - Brødrene Price bruker salt i bunnen av formen for å få østerskjellene med sjampanjesaus til å stå stødig.DR

Brødrene Price bruker salt i bunnen av formen for å få østerskjellene med sjampanjesaus til å stå stødig.

Foto: DR

Østers i sjampanjesaus

Østers og sjampanje hører sammen. I denne oppskriften er det til og med sjampanje i sausen, og østersene serveres varme.

Slik gjør du

Åpne østersene over en skål. Ta dem ut av skjellet og legg dem i skålen sammen med alt skjellvannet.

Rengjør den runde delen av skjellene og legg dem i en langpanne med grovt salt, så de står stødig. Dette kan forberedes i god tid.

Smelt smøret og skum det av, så det blir klaret smør. La det avkjøles litt.

Imens kokes sjampanjen inn sammen med finhakket sjalottløk. Kok til det er ca. 3 ss igjen i gryten. La det avkjøles litt. Visp eggeplommene inn i den innkokte sjampanjen sammen med vannet fra østersskjellene.

Sett gryten i vannbad og visp til det er kremet. Tilsett smør litt etter litt mens du visper. Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft og en skvett sjampanje.

Legg østersene tilbake i skjellene, som er klare i langpannen, og legg en skje saus over hver. Langpannen settes under en varm grill i 4-5 minutter til sausen er gratinert.

Serveres straks sammen med et glass av samme sjampanje som brukes i sausen.


Tips

Østers naturell
Rødvinseddik smakes til med salt, pepper, en klype sukker og finhakket sjalottløk. Legg en liten skje på hver av østersene, eller bare litt sitronsaft. Spises med tynne skiver varm toast med smør til.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR