Oliventrukket skrei

Du kan også bruke denne oppskriften til annen fisk. Den passer til vanlig torsk, kveite og annen hvit fisk.

Foto: Stig Juelsen

Oliventrukket skrei

I stedet for å koke fisken i vann blir den heller varmet i olivenolje. Kokk Stig Juelsen sier den blir fastere i fisken og får god smak. Tilbehør er linser med bacon og grønnsaker.

Slik gjør du

Dressing

Bland majones, rømme, sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper (eventuelt sukker). Bland den forsiktig med salaten rett før servering.

Oliventrukket skrei

Salt fisken godt og la den ligge i cirka 5 minutter.
Kok opp hvitvinen og tilsett oljen. Legg fisken forsiktig i oljen, og la den trekke i cirka 5-7 minutter eller til den er ferdig. Ta ut fisken og legg den i aluminiumsfolie og la den hvile i 5 minutter. Imens kjører du oljen og hvitvinen med en stavmikser eller blender til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Linser

Legg linsene i vann i 15 minutter.
Kutt baconet i grove terninger og stek de sprø. Finhakk grønnsakene. Sett over en vid kjele og fres grønnsakene til de blir møre. Ha i laurbærblad, og bacon la det trekke i noen sekunder, tilsett så linsene. La det koke med kyllingkraften i cirka 25 minutter, eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.

Kilde: Stig Juelsen