Naan

Naan med flaksalt.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Naan

Tradisjonelle indiske brød, naan, som Anne Hjernøe baker i ovnen.

Slik gjør du

Gjær og salt røres ut i vannet sammen med honningen til alt er godt oppløst. Melet tilsettes og deigen røres til du har en jevn og elastisk deig. Deigen settes i kjøleskap over natten.

Neste dag eltes deigen og formes til flate, avlange brød på ca. 1,5 til 2 cm tykkelse. La ev. brødene etterheve i 1/2 time og prikk dem med en gaffel før de stekes i ca. 12-15 minutter eller til de høres hule ut når du banker på dem.

Ta brødene ut av ovnen og pensle dem med ghee eller olje og salt mens de fortsatt er varme.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Prøv gjerne Anne Hjernøes oppskrift på raita sammen med naan-brødet.

Kilde: Anne Hjernøe i Mat med Anne/DR