Muffins på grillen

Muffins med perlesukker og sitrontimian.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Muffins på grillen

Muffins er i utgangspunktet søte. Her har Paul Svensson tilsatt syrlige bær for balansere smaken.

Slik gjør du

Det du må tenke på når du bruker kullgrill er å lage avstand til glørne. Bruker du gassgrill så lukk igjen hullet bakpå grillen (mellom grill og lokk) med aluminiumsfolie så varmen holder seg inne. Dekk gjerne platen med aluminiumsfolie, så senkes varmen litt.

Visp smør og sukker hvitt og luftig. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør inn egg, melk og til slutt melblandingen. Fordel røren i 12 former. Putt i 5-6 bær (rips, stikkelsbær eller rabarbra) i hver muffin, strø over perlesukker og timian.

Stek muffinsene i en muffinsform på grillen under lokk, ca. 220 °C i 15-20 minutter.

Hvis du bruker gassgrill, skru av varmen på den siden av grillen du setter formen eller stekebrettet, så ikke undervarmen blir for høy.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE