Mozzarella in carrozza

Brødrene Price er i Roma og lager sandwich med mozzarella i nærheten av Forum Romanum og Viktor Emanuel II-monumentet.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Mozzarella in carrozza

In carrozza betyr «i vogn» og beskriver kanskje hvordan den lekre, smeltede mozzarellaosten transporteres til munnen i et stykke panert, gyllent, ristet brød. Mozzarella in carrozza er i prinsippet en italiensk toast.

Slik gjør du

Fjern skorpen på brødene og del skivene diagonalt. Legg en tykk skive mozzarella på annenhver skive. Skjær av ostestykkene hvis de stikker ut over brødet. Legg på en ansjosfilet og et blad basilikum på osten og avslutt med en brødskive.

Trykk de små sandwichene godt sammen og dypp dem raskt i melk, så i mel, så i egg og til slutt i griljermel. La paneringen sette seg et par minutter.

Varm opp rikelig med olivenolje i en panne og stek de små sandwichene til de er gylne og sprø. Pass på at varmen ikke blir for høy, osten skal rekke å smelte før de blir for mørke.

Hvis det ikke er plass til alle i pannen på en gang, kan de ferdige godt holdes varme i ovnen mens resten stekes.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR