Slik gjør du
Syltet løk
Kok opp vann, eddik og sukker. Ha i løken og la det koke sammen med laurbærbladet til mesteparten av vesken har fordampet.
Reinsdyrgryte
Skjær reinsdyrfileten i mellomstore terninger. Gni terningene inn med salt og pepper. Brun kjøttet godt i en varm jernpanne med i olje i 1-2 min. Ta kjøttet ut og legg det i en ildfast form.
Brun av soppen i den samme pannen i et par minutter sammen med litt smør. Tilsett fløte og la det koke til mesteparten av vesken har fordampet. Smak til med salt, pepper og malt einebær.
Bland soppmiksen med kjøttet og syltet løk i den ildfaste formen.
Potetkrem
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Potetene må ikke fosskoke. Mos potetene og rør inn melk, fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Gratinert reinsdyrgryte
Fordel potetkremen over kjøttet. Bland sammen kremost med rømme, vårløk, gressløk, ost og smak til med salt og pepper. Smøres over det hele og gratineres i ovnen på 200 °C i ca. 10 min.
Rør tyttebærene med sukker i 2 minutter.