Mørk sjokoladekrem

Lise Finckenhagen serverer sjokoladekremen i små syltetøyglass med lokk.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Mørk sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem

Sjokoladekremen skal stå kaldt til den har stivnet. Nøttesmulene strør du over ved servering og topper det hele med litt myk kaffekrem.

Slik gjør du

Sjokoladekrem

Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker.

Hell den kokende fløtemelken over eggblandingen mens du visper i eggene. Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen. Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladen stå kaldt til den har stivnet.

Nøttesmuler

Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen.
Smuldre (eller dryss) deigen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek smulene ved 180 °C i ca. 10 minutter til de blir gylne og sprø.

Kaffekrem

Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.

Mørk sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem

Dryss et jevnt lag nøttesmuler over sjokoladekremen og topp med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade.

Tips

Oppskriften er beregnet til 6–8 porsjoner. Men den er veldig mektig, så du klarer kanskje å drøye den til ti.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen