Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt lager mat på bål.

Andreas Myhrvold spikker pinne og trer kjøttet på den.

Mørbrad på spidd

Her må du skjære og spikke litt, både i kjøtt og tre for å få et godt resultat. Finn en pinne med en liten grein på. Se hvordan Andreas Myhrvold gjør det i videoen.

Slik gjør du

Her må du skjære og spikke litt, både i kjøtt og tre for å få et godt resultat.

Kutt kjøttet i tynne, brede strimler gjerne av mørbrad eller flatbiff. Tykkelsen kan være inntil en halv cm. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Grillpinnen skal være av den robuste, nokså tykke slaget. Tommelfinger tykk. La det stå igjen et par kvister ytterst på pinnen slik at du kan få festet kjøttet til pinnen. Husk at barken på enden må tas av. Varm pinnen litt over glørne, så får du litt «undervarme» til kjøttet også.

Rull kjøttet rundt pinnen, fest det med kvistene som stikker ut. Grill kjøttet i 4-5 minutter.

Tips

Spis enten rett av pinnen eller med

, frisk salat og potetlefse. Legg litt potetsalat på lefsen, litt salat og kjøttet på toppen. Rulles sammen og nytes.

Kilde: Gastronomisk Institutt