Video Andreas Myhrvold lager medisterkaker

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager medisterkakene.

Medisterkaker

Lag dine egne medisterkaker til julemiddagen. Her får du oppskriften.

Slik gjør du

Oppskriften gir 24 medisterkaker.

Medisterfarsen kan lages i god tid før den skal brukes, den holder seg i kjøleskapet i tre dager.

For å få best resultat bør medisterdeig og melken ha samme temperatur, kaldt.

  1. Elt medisterdeigen seig sammen med saltet i en kjøkkenmaskin med grind.
  2. Tilsett mel og kydder, arbeid sammen og ha i egget.
  3. Så spe forsiktig med melk, litt og litt.
  4. Elt deigen seig mellom hver speing.
  5. Form til runde kaker og stek i smør i middels varm stekepanne.
  6. Enten:
    Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft/buljong. Kok opp og la trekke i 10 minutter til kakene er gjennomkokt.
    Eller:
    Legg medisterkakene i et ildfast fat og etterstek i stekeovn ved 180 ºC i ca 15 minutter.

Tips

Oppskrift: Ribbe

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt