Video Andreas Myhrvold lager medisterkaker - Foto: Nyhetsspiller /

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager medisterkakene.

Medisterkaker

Lag dine egne medisterkaker til julemiddagen. Her får du oppskriften.

Slik gjør du

Oppskriften gir 24 medisterkaker.

Medisterfarsen kan lages i god tid før den skal brukes, den holder seg i kjøleskapet i tre dager.

For å få best resultat bør medisterdeig og melken ha samme temperatur, kaldt.

  1. Elt medisterdeigen seig sammen med saltet i en kjøkkenmaskin med grind.
  2. Tilsett mel og kydder, arbeid sammen og ha i egget.
  3. Så spe forsiktig med melk, litt og litt.
  4. Elt deigen seig mellom hver speing.
  5. Form til runde kaker og stek i smør i middels varm stekepanne.
  6. Enten:
    Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft/buljong. Kok opp og la trekke i 10 minutter til kakene er gjennomkokt.
    Eller:
    Legg medisterkakene i et ildfast fat og etterstek i stekeovn ved 180 ºC i ca 15 minutter.

Tips

Oppskrift: Ribbe

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)