Marsipankuler med rom og rosiner

Marsipankuler med rom-rosinsmak dyppet i sjokolade og pyntet med hvit sjokolade.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Marsipankuler med rom og rosiner

Lise Finckenhagen lager konfekt med marsipan, sjokolade, rom og rosiner.

Slik gjør du

Hakk rosinene, og ha dem over i en liten bolle. Hell over rom, og la det trekke i en times tid.

Bland sammen marsipan og rosiner til en jevn masse. La marsipanen få hvile i kjøleskapet en halv times tid, slik at den blir enklere å jobbe med. Form marsipanen til passende kuler.

Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp kulene i den smeltede sjokoladen. Bruk en sjokoladegaffel/dyppegaffel eller vanlig gaffel. «Rist» av overflødig sjokolade og legg kulene over på et stykke bakepapir. Dryss på eventuell pynt før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig.

Tips

Flere oppskrifter med marsipankonfekt fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+