Serum.Placeholder.Image /
Marshmallows og sjokoladecroustillantes - Skumfiduser eller marshmallows servert med sjokoladecroustillantes. Croustillante betyr sprø.DR

Skumfiduser eller marshmallows servert med sjokoladecroustillantes. Croustillante betyr sprø.

Foto: DR

Marshmallows

Skumfiduser kaller danskene det vi i Norge ikke har noe norsk ord for. Denne oppskriften gir ca. 20-25 marshmallows.

Slik gjør du

Sukker og vann kokes til sirup.
Eggehvitene piskes stive og tilsettes den kokende sirupen under pisking.

Massen tilsettes 4 dråper peppermynteolje og de oppbløtte bladene av gelatin og piskes til den er lunken.

Massen smøres ut på et smurt bakepapir. Når den er avkjølt kan du stikke ut former etter ønske. Vend marshmallowsene i melis slik at de ikke klistrer seg sammen. De kan eventuelt pyntes med en sjokoladeknapp.

Sjokoladecroustillant fra kong Hans
Sukker, glukose, smør og fløte kokes et par minutter. Deretter tilsettes mel og kakao.

Alt er blandes sammen, og massen bakes på bakematte av silikon ved 170-180 °C til den karamelliserer. Avkjøles og brekkes opp i mindre biter. Smaker godt med en kopp kaffe.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR