Slik gjør du
Marsipan
Fjern skallet på mandlene ved å blansjere de, i kokende vann i ca. 1 minutt. Fjern skallet og la mandlene tørke på kjøkkenbenken i noen timer, eller i ovnen på svak varme (rundt 40 grader).
Knus mandlene i en mandelkvern, kaffekvern eller kjøkkenmaskin og tilsett melis. Ha så i eggehviten og konjakk og form det til en smidig marsipandeig.
Italiensk marengs
Lag marengsen ved å vispe opp eggehvitene. Hell i 50 g sukker og sitron. Kok opp vannet og 150 g sukker til ca. 120 grader. Når marengsen er stiv, hell i den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Visp det hele til det har en silkemyk konsistens.
Marengsboller med marsipanbunn
Form ut små runde bunner av marsipan og sprøyt på marengs ved hjelp av en sprøytepose. Dyppes i smeltet sjokolade med en gaffel.
Tips
- Tilsett forskjellige typer bær i marengsen.
- Lag marsipan av pistasj eller andre typer nøtter.