Hvit sjokoladekonfekt

Fylt konfekt med hvit sjokolade og brennevin.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Manjari-Drambuie

Dette er konfekt for viderekomne hobbykokker, prøv denne oppskriften på Manjari-Drambuie.

Slik gjør du

Skallet

Smelt 330 gram hvit sjokolade i vannbad og temperer den.
Hell sjokoladen i formene når den er 28 grader. Bruk en slikkepott til å dekke alt.
Slå formen på et håndkle på benken for å få vekk eventuelle luftbobler.
Snu formen opp ned så det meste renner ut. (Ta vare på det som renner ut og smelt det på nytt til bunnen.) Sett formen på to stålringer (eller glass) så den stivner opp ned.
Etter noen minutter på benken setter du den i kjøleskapet i seks minutter før du setter den tilbake på benken.

Fyllet

Kok opp kremfløte med sukker og glykose.
Tøm væsken over sjokoladebitene i en bolle og la det stå uten omrøring til massen måler ca. 34 grader.
Rør inn romtemperert smør og likør.
Massen er klar til å helles over i støpeformen når den er 28 grader.
Putt massen i en sprøytepose og fyll alle bitene i støpeformen.
La brettet hvile på benken en stund før du setter det i kjøleskapet i seks minutter.

Bunnen

Smelt hvit sjokolade i vannbad og temperer den
Hell sjokoladen over støpeformen og smør sjokoladen ut med en slikkepott
La den stå noen minutter før du skraper vekk alt overflødig slik at det bare er sjokolade på bunnen av bitene, og ikke på støpeformen
La den hvile litt før du setter den i kjøleskapet i seks minutter
Ta formen ut, snu den på hodet, vri på den og la bitene falle ned på benken
Putt dem i en boks med hanske på hånden for ikke å lage fingermerker

Tips

Polykarbonat-former gir bedre resultat enn silkonformer.

Benkeplaten må være helt ren hvis du skal temperere sjokoladen på den. Et lite støvkorn synes på konfekten.

Temperering på benkeplate av sten eller en stenplate på benken gir best resultat.

Kilde: Inspirert av Sverre Sætres konfektkurs