Slik gjør du
Mandelpotetene kuttes i terninger og sauteres i smør sammen med løken. Spe med hvitvin og kyllingbuljong til potetene er møre. Smakes til med ost, stekt trompetsopp og finhakket gressløk.
Løken skjæres i tynne ringer og kokes møre i vann med hel pepper, eddik og sukker.
Soppen renses og stekes i olje og smør. Start med fåresoppen som trenger lengst tid! Smakes til med salt og pepper helt til slutt. Hvis du salter sopp med en gang så væsker den seg og soppen kokes i stedet for å stekes!
Bacon sprøstekes i panne rett før servering.
Blomkarsen marineres i olje, salt og sitron rett før servering.
Soppsalat og syltet løk legges over de stuede potetene, og så skal bacon og blomkarse legges på toppen.
Tips
På bildet er salaten toppet med skogsyre, ikke marinert blomkarse. I denne oppskriften har Kjartan Skjelde tatt med også marinert blomkarse.