Slik gjør du
Makrellen fileteres og skinnet tas av. La makrellen trekke med litt salt mens tomatsausen lages.
Tomatsaus
Finhakk hvitløk og sjalottløk og ha dem i en gryte sammen med oljen. Stek rolig til sjalottløken er blank. Tilsett grovhakkede tomater. Ha i timian og kok til væsken er nesten borte. Tilsett tomatpuré og de flådde tomatene og la sausen koke rolig i minst en halv time.
Blend sausen med en stavblender og la den koke enda mer inn, til den blir tykk i konsistensen. Smak grundig til med salt, pepper og sukker.
Makrellsalat
Legg makrellbitene i tomatsausen og kok den opp. Ta den av varmen og la fisken trekke ferdig i den varme sausen. La det avkjøles.
Ha makrellbitene på et lite fat med tomatsaus over og pynt med majones. Majonesen skal være smakt til med revet sitronskall og rikelig med finhakket dill.
Tips
Grunnoppskrift: