Maki

Maki er en type sushi som lages ved at et blad med nori (tørket tang ) dekkes med ris, fylles med det man måtte ønske, og rulles. Hver rull skjæres så i 6 eller 8 biter. Her får du oppskriften på maki med laks og vårløk og maki med tunfisk og avokado.

Slik gjør du

Ta et halvt noriblad. Dekk det med ca. 80–100 g ris. Snu slik at risen ligger ned. Fyll med den fisken og de grønnsakene du måtte ønske.
Forsiktig med å fylle for mye, for da blir det vanskelig å «lukke» makien. Rull den sammen slik at den festes i endene. Klem den forsiktig slik at den blir fast. Skjær den i 6 biter.

Sushi/sashimi har noen faste følgesvenner:
Soyasaus
Bruk japanske varianter til sushi (med mindre du foretrekker soyasaus fra andre land).

Wasabi
Wasabi er en type pepperrot. Has egentlig under fisken eller inne i makien, men i Norge blander vi den i soyasausen.

Gari
Gari er syltet ingefær. Gari skal spises mellom hver forskjellige sushibit du spiser for å rense smaksløkene.

Tips

Oppskrift:

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon i Førkveld