Slik gjør du
Kutt løken i halvringer. Brun kepaløken lett med smør og olje til karbonadesmørbrødfarge. Skjær selleriroten i så små terninger du klarer.
Ha i resten av løken, og stek lett gyllen, mot slutten har du i hvitløk og sellerirot, så kraft og laurbærblad. Kok i 45 min. Smak til med salt, pepper og sitron.
Fritert løk
Finkutt sjalottløk. Løken friteres i solsikkeolje til den er gyllen og sprø.
Syltet løk
Kok opp sukker, eplejuice og rødvinseddik. Ha i ringer av rød delikatesseløk og kok dem myke.
Sprøstekt brød
Skjær loff eller annet brød i trekanter, ha på olje og salt og stek på 150 °C i ovnen til det er sprøtt. Ha på den osten du har i kjøleskapet til slutt og gratiner.
Servering
Suppen serveres med fritert løk, syltet løk og sprø loffskiver med gratinert ost.