Løksuppe - I Nitimen laget Lise Finckenhagen baguetter med ost og stekte dem for seg, ikke sammen med suppen. Du velger selv. - Foto: Tone G. Johannesen / NRK

I Nitimen laget Lise Finckenhagen baguetter med ost og stekte dem for seg, ikke sammen med suppen. Du velger selv.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Løksuppe

En varm suppe med mye god smak. Prøv Lise Finckenhagens løksuppe.

Slik gjør du

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Smelt smøret i en kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft. La suppen syde under lokk i ca. 25 minutter og smak den til med salt og pepper.

Selv liker jeg i tillegg å smake til med litt eddik (sherryeddik eller balsamico) og en stråle god olivenolje.

Fordel suppen i fire ildfaste suppeskåler. Legg en tykk skive ristet loff på toppen og dryss over rikelig med revet smaksrik ost f.eks. gruyere eller jarlsberg. Gratiner under grill i ovnen til osten er gyllen og lekker.

Tips

Smak til suppen med litt revet appelsinskall.
Smør brødet med litt hvitløksmør før du har på osten.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen