Leverpostei «rett fra levra»

Leverpostei er mye mer enn et hverdagspålegg. Her har Lise Finckenhagen pyntet den til julebordet.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Leverpostei «rett fra levra»

Hjemmelaget leverpostei er en fin juletradisjon. Lise Finckenhagen serverer den med sprøstekt bacon, sopp og sylteagurk.

Slik gjør du

Renskjær leveren (fjern synlige hinner) og del den i mindre biter. Skjær flesket og løken i mindre biter og kvern sammen lever, flesk, ansjos og løk. Kvern det gjerne rett i en stor bolle.

Rør inn de øvrige ingrediensene og bland alt skikkelig godt sammen. (Sjekk at du har i nok salt og pepper.) Smør en brødform eller bruk en porselensform. (Bruker du en brødform kan du godt kle bunnen og kortendene med en remse bakepapir slik at det er lettere å få posteien ut av formen igjen.)

Hell farsen i formen og bak leverposteien i vannbad ved 175 °C i ca. 50 minutter eller til kjernetemperaturen er 70 °C.

Avkjøl i formen og server gjerne med sprøstekt bacon, sopp og sylteagurk.

Tips

Har du ikke kvern kan du kjøre alt sammen i en hurtigmikser. Da vil leverposteien få en finere konsistens.
Bruk gjerne et par hvitløkfedd i tillegg til løken om du ønsker.

Se også: «Jacobsen»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag