Levebrød med dip

Anne Hjernøe stekte brødet i en panne over bålet og hun stekte også et par brød rett på risten. Det gikk fint begge deler.

Foto: DR

Levebrød med dip

Levebrød er navnet på brødet som ble bakt for mange tusen år siden, for eksempel i jernalderen. Her blir det servert sammen med urter fra jernalderbedet.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rør gjær, salt, honning og olje sammen med vann til gjæren er helt oppløst. Tilsett melet gradvis til du har en seig og elastisk deig. La deigen heve et par timer på et lunt sted eller i kjøleskapet over natten.

Elt deigen gjennom på nytt, form 4-6 flate brøt noen centimeter tykke, la dem heve i en halv times tid, og deretter stek dem i panne eller på rist over bålet.

Grov dip til brødet
Ha alle ingrediensene i en morter, og støt alt til en grov dip. Bruk halvparten av dippen til brødet, resten brukes til å lage salatdressing av.

Tips

Levebrød på bål

Levebrød stekes på rist og på panne.

Foto: DR

.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR