Lefsekling til kjøttsuppe

Kjartan Skjelde steker lefsekling og har med på tur sammen med kjøttsuppe på termos.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Lefsekling

I Hallingdal er det vanlig med lefsekling til småmat. Kjartan Skjelde lager kjøttsuppe og har lefsekling klar ved siden av. Oppskriften gir ca. 8-10 lefser.

Slik gjør du

Kok potetene møre, la dem dampe i noen minutter. Press dem gjennom en sil og vend inn temperert smør, rømme og kulturmelk. Spe med hvetemel og elt deigen for hånd i noen minutter.

Fordel deigen i 8-10 boller og kjevle ut hver bolle som en pannekake. Stekes på hver side til de er gylne. Avkjøles på et klede.

Rør sammen sukker og smør. Når lefsene er avkjølte smøres de med sukkersmøret og rulles opp som pølser.

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld