Video Lammefrikasse - Foto: Nyhetsspiller /

Andreas Myhrvold smaker seg fram til den gode sausen til lammefrikasséen.

Lammefrikassé

En tradisjonell middagsrett. Men kanskje du ikke har hatt rømme og sitron i sausen før? Oppskriften får du fra kokken på Gastronomisk Institutt, Andreas Myhrvold.

Slik gjør du

Del kjøttet i serveringsstykker.

Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttstykkene. La kjøttet trekke i ca. 45 min. og skum godt av mens det koker.

Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.

Sausen
Lag sausen i en ny kjele.

Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min.
Tilsett rømme.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ha i finhakket dill rett før servering.

Tips

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)