Slik gjør du
Varm opp rapsoljen på middels varme i en stor gryte, for eksempel en jerngryte. Ha i den hakkede løken. La løken surre til den blir blank. Ha i kyllingen og stek den sammen med løken et par minutter. Bland inn melet og ha i tomatene, poteter og gulrøtter. La retten stå og småkoke under lokk i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og potetene møre. Ha i bønnene og honningen. La gryten småkoke på svak varme i 5 minutter. Dersom gryten er for tykk, kan du ha i litt vann. Smak til med salt og pepper.
Tips
Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av retten, kan du piffe den opp på følgende måte.
- Ha i 2-3 finhakkede hvitløksfedd sammen med rødløken.
- Erstatt de hermetiske tomatene med hakkede eller skåldede tomater.
- La retten koke sammen med en god bunt hakket basilikum.
- Bruk litt fløte eller kokosmelk.
- Varier med krydder som garam masala, spisskummen, ingefær eller karri.
- Bruk koriander i stedet for basilikum.
Er du interessert i flere sunne hverdagsretter fra NRK Puls?
- Oppskrift: Mettende fiskekrisp
- Oppskrift: Kyllingfilet med fennikel og pestopasta