Kyllingsatay med peanøttsaus

Marinert kylling på spyd med peanøttsaus og en liten salat med mango.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kyllingsatay med peanøttsaus

– Denne oppskriften fikk jeg av mesterkokk Bent Stiansen for noen år tilbake, sier Lise Finckenhagen.
– Jeg er han evig takknemlig.

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.

Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd. Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter.

Grill spydene over sterk varme, et par minutter på hver side, eller stek dem i en panne.

Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden. Rør sausen glatt og smidig.

Tips

Lag en liten mangosalat ved siden av. Bland mango i små biter med litt finsnittet vårløk, limesaft, revet frisk ingefær og hakket koriander.

Kilde: Bent Stiansen/Lise Finckenhagen i Nitimen