Krydderkokt ribbe med pak choy og pepperrotmajones

En stabel ribbe med fritert svor på toppen, servert med pepperrotmajones og pak choy.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Krydderkokt ribbe med pak choy og pepperrotmajones

Vi trenger ikke vente til jul med å spise ribbe. Lars Erik Vesterdal koker ribba med gode krydder når den skal spises i adventstida. Svoren er frityrstekt. Sausen er majones med pepperrot, og det grønne er kokt kål, pak choy.

Slik gjør du

Kok ribben i vann med salt, løk og krydder. La kjøttet trekke i to til tre timer på cirka 80 grader. Man kan godt ta av svoren hvis man vil.

Kok opp vann med salt, og kok kålen i cirka ett minutt. Avkjøl den og vend den i olivenolje, salt og pepper.

Bland pepperrot, agurk og wasabi i majonesen. Smak til med litt sitron.

Server dette med sprø svor og litt ris, hvis det skal spises som middag.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1