Krydderkokt lammekjøtt

Krydderkokt lammekjøtt servert med søtpotetpuré, grønn sennepssaus, potetgull, syltet løk og brent purreløk.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Krydderkokt lammekjøtt

Lammekjøtt smaksatt med stjerneanis, kardemomme og korianderfrø serveres med søtpotetpuré og grønn sennepssaus. Lars Erik Vesterdal koker kjøttet i fire timer.

Slik gjør du

Kok kjøttet med krydderet på svak varme i fire timer. Ha det i en langpanne og sett det i en forvarmet ovn rett før servering, så fettet kan bli litt sprøtt.

Rens og kutt søtpoteter i terninger. Kok de møre i vann og mos de sammen med smøret. Smak til med salt, pepper og litt revet ingefær.

Bland sennep, olje og wasabi sammen med noen dråper vann og litt sukker og pisk det sammen.

Server dette med de grønnsakene du har lyst på og noen flak med potetgull.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK1