Video Pernille Aga lager krumkaker

Pernille Aga fra Gastronomisk Institutt har sherry i krumkakene.

Krumkaker

Krumkaker er blant kakene som bakes til jul. Sprø, lekre og gode sammen med krem og syltetøy. Denne oppskriften gir 20 krumkaker.

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smøret. Bland mel og kardemomme og rør det i vekselvis sammen med vannet. La røren svelle en time.

Legg en stor teskje røre i midten på krumkakejernet.

Stek kakene til de er lys brune, ta de ut og form de til små kremmerhus eller legg de over en kopp.

Oppbevar kakene i boks til de skal brukes.

Tips

Server gjerne krumkakene med multekrem, pisket krem med skogsbær eller kanskje en kule iskrem.

Flere oppskrifter med Pernille Aga som viser deg oppskriften med video:

Kilde: Gastronomisk Institutt