Kremet, grønn ertesuppe med sideflesk

Ertesuppe (uten bløtlegging av erter) servert med røykt sideflesk, brød og smør.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Kremet, grønn ertesuppe med sideflesk

Grønn ertesuppe er en klassiker med kremet myklanding. Oppskrift fra Lars Forsman i tv-serien Mat i Norden.

Slik gjør du

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres det i gryten, til løken blir blank. Tilsett hønsebuljong. Kok opp. Tilsett smelteosten og la det småkoke.

Tilsett smetana (rømme eller crème fraîche).

Ha urter og erter i en blender. Hell over suppen. Kjør til en slett suppe.

Serveres med røykt sideflesk, brød og smør.

Tips

*Smetana

Smetana er et melkeprodukt fra Sentral- og Øst-Europa, som er produsert av uhomogenisert syrnet fløte. Det er et syrnet fløteprodukt som minner om crème fraîche (28%). Men da smetana er uhomogenisert, skiller det seg ikke når det kokes eller brukes i varme retter. De mest anvendte smetana har 15–30 % fettinnhold] og er mer syrlig enn crème fraîche. (Kilde: Wikipedia)

Kilde: Lars Forsman i tv-serien Mat i Norden/YLE