Kremet reinsdyrgryte med eple- og sellerirotpuré, rosenkål og tyttebær

Kremet reinsdyrgryte servert på eple- og sellerirotpuré og med rosenkål og tyttebær.

Foto: Fredrik G. Hareide / NRK

Kremet reinsdyrgryte

Kremet reinsdyrgryte med sjampinjong, sølvløk og gulrøtter kan du servere med eple- og sellerirotpuré og rosenkål stekt med bacon og løk. Og til vilt passer det alltid med tyttebær. Oppskriftene du trenger finner du nederst her.

Slik gjør du

Skjær fileten i passende stykker, og gni de inn med salt og pepper.

Stek kjøttet i en varm panne med olje til det er gyllent og har fått en fin stekeskorpe.

Ha i smør, timian og finhakket hvitløk og la det surre i noen minutter under omrøring. Ta kjøttet ut av pannen og kok pannen ut med vann.

Fres grønnsakene i oljen i noen minutter. Ha på fløte og la det koke på middels varme under omrøring i ca. 4-5 minutter.

Ha på rømme og vannet fra stekepannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kjøttet og la det hele koke i et par minutter.

Tilsett persille og gressløk rett før servering.

Sukret tyttebær

Vend sukkeret inn sammen med tyttebærene. La det hele trekke i romtemperatur i 30 minutter før de serveres.

Rosenkål stekt med bacon og løk

Kok rosenkålene i saltet vann til de nesten er møre, ca. 4-5 minutter. Avkjøl i isvann.

Del de i to stek de ferdige i smør, smak til med salt og pepper.

Stek baconet i olje til det er gyllent, ha på løken stek det hele til løken er blank. Vend miksen inn sammen med rosenkålene rett før servering.

Tips

Se Kjartan Skjelde lage kremet reinsdyrgryte i Førkveld 05.11.2012

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Førkveld