Slik gjør du
Skjær fileten i passende stykker, og gni de inn med salt og pepper.
Stek kjøttet i en varm panne med olje til det er gyllent og har fått en fin stekeskorpe.
Ha i smør, timian og finhakket hvitløk og la det surre i noen minutter under omrøring. Ta kjøttet ut av pannen og kok pannen ut med vann.
Fres grønnsakene i oljen i noen minutter. Ha på fløte og la det koke på middels varme under omrøring i ca. 4-5 minutter.
Ha på rømme og vannet fra stekepannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kjøttet og la det hele koke i et par minutter.
Tilsett persille og gressløk rett før servering.
Sukret tyttebær
Vend sukkeret inn sammen med tyttebærene. La det hele trekke i romtemperatur i 30 minutter før de serveres.
Rosenkål stekt med bacon og løk
Kok rosenkålene i saltet vann til de nesten er møre, ca. 4-5 minutter. Avkjøl i isvann.
Del de i to stek de ferdige i smør, smak til med salt og pepper.
Stek baconet i olje til det er gyllent, ha på løken stek det hele til løken er blank. Vend miksen inn sammen med rosenkålene rett før servering.
Tips
Se Kjartan Skjelde lage kremet reinsdyrgryte i